‘Gospel on Stage’ biedt ideale netwerk-mogelijkheid

‘Gospel on Stage’ biedt ideale netwerk-mogelijkheid

No Comments on ‘Gospel on Stage’ biedt ideale netwerk-mogelijkheid

De opvolger van het populaire evenement ‘Band zoekt Kerk’, is alweer in zicht. Net als voorgaande jaren wordt het gehouden in Hervormde Gemeente ‘De Hoeksteen’ te IJsselmuiden. Het concept waar het nieuwe ‘Gospel on Stage’ op gebaseerd is, is een groot succes gebleken, waardoor de organisatie heeft besloten om in 2015 het fenomeen opnieuw te organiseren. De concertmiddag is voor publiek gratis toegankelijk.

Bij ‘Gospel on Stage’ wordt (kerkelijke) organisaties de mogelijkheid geboden om in contact te komen met bandjes, koren en andere musici. Dit is mogelijk op de zogenaamde ‘bandjesmarkt’, die in de hal van het gebouw zal worden gehouden. ‘Ieder koor of bandje krijgt de beschikking over een tafeltje, waarop ze hun promotiemateriaal kunnen neerleggen. Ze zullen het gesprek vast niet uit de weg gaan, maar de geïnteresseerden meer vertellen over hun muziek en hun mogelijkheden’, vertelt organisator Alexander Wind.

Organisator Hilbert Steen Redeker vertelt waarom stichting Gospel Factory er opnieuw voor heeft gekozen om het concept van ‘Band zoekt Kerk’ in een verse uitvoering te houden: ’Door het enorme aanbod van bandjes en muzikanten, is het enorm lastig uitzoeken voor kerkelijke organisaties. Wie van de musici voldoet er aan het ideale plaatje? Door middel van dit evenement willen we vraag en aanbod heel dicht bij elkaar brengen, zodat ze beiden kunnen proeven van de mogelijkheden. Niet iedere kerk is exact hetzelfde, ieder heeft een bepaalde voorkeur. Aan de hand daarvan wordt de keuze gemaakt welke muzikant er kan staan. Het zou mooi zijn als een (kerkelijke) organisatie hun ideale muziekgroep ontdekt!’

Een belangrijk verschil met voorgaande edities is, dat het fenomeen nu ’s middags plaatsvindt. ‘In de middag zullen de bandjes en koren zich aan het publiek laten zien door middel van een kort, zelfgemaakt filmpje en aansluitend een stukje muziek. Zo weten de luisteraars precies wat de desbetreffende artiesten kunnen bieden. We hopen dat veel mensen aanwezig zullen zijn bij ‘Gospel on Stage’, zodat ze hun blikveld verruimen en ook iets anders kunnen boeken dan alleen diegene die altijd gevraagd wordt’, aldus Steen Redeker.

Aan de invulling van de avond heeft de organisatie ook gedacht. ‘We zijn op dit moment druk bezig met de zoektocht naar een artiest die in de avonduren een concert wil geven. Verschillende gesprekken zijn op dit moment gaande en wij hebben goede hoop een artiest te kunnen presenteren die op landelijk niveau bekend is. Ik durf te zeggen dat dit Martin Brand gaat worden. Wanneer dit zeker is, zullen wij hierover naar buiten treden’, aldus Wind.

Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de concertmiddag bij te wonen en te netwerken met de andere aanwezigen, maar ook musici die alsnog dolgraag aan het evenement willen deelnemen, mogen nog contact opnemen via ons inschrijfformulier. Op 7 november a.s. vormt Hervormde Gemeente ‘De Hoeksteen’, Goudplevier 103 te IJsselmuiden, het decor van ‘Gospel on Stage’.  De deuren zijn vanaf 13.30 uur open. Er is dan de ruimte om te netwerken en nader kennis te maken. Om 14.00 uur start de concertmiddag, die waarschijnlijk rond 18.00 uur afgelopen zal zijn. U bent toch ook aanwezig?

Tekst: Niek Teune

Back to Top